Spanje vakantie 27 september tot 6 oktober

Ik heb een heerlijke vakantie gehad met een lekkere temperatuur van gemiddeld 30 graden.Beter als Nederland waar het constant regende. IK was ook met een goede band, de band BRAPA

 

 

 

 

 

 

 

 


Daarnaast heb ik ook de band Javaguitars (hotel Alahambra) en de Streetrollers (hotel Idola). Beide erg goede bands. Ook ben ik nog op twee markten geweest met erg lage prijzen en in de plaats Callella een leuke plaats ook met veel winkeltjes met leuke prijzen.

Ik heb veel gelopen en daar ging het mij om. Ik ben kort ademig en kan niet veel lopen en fietsen want ik heb COPD, zuurstoftekort. Lange afstanden lopen als ik maar regelmatig stop en dat doe ik ook wel. Dan ga lekker een kopje koffie drinken

========================================================================================================

Het is mij gebleken dat veel mensen geïnterseerd zijn in mijn belevenissen. Het is denk ik wel een paar jaar geleden dat ik iets geschreven heb. Dus zal ik proberen weer een stukje te schrijven. En op 24 maart was ik in Almelo op aangeven van een kennis. Het was een koempoelan van de IKA. Wat mij tegenviel was de entreeprijs voor een kumpulan €11,50. Ik ga vaker naar een kumpulan bijvoorbeeld in Bronbeek Arnhem en de Masoek Sadja in Zwolle waar ik elke maand kom en ik de vaste fotograaf ben daar zijn de entree prijzen €3,50.

Betaal je er €5,00 bij dan krijg je er maaltijd bij. Ik heb het maar gedaan want als ik niet gegeten heb mag ik van mijn vrouw niet thuis komen.

rolls choice (157K)

Er speelde wel een goede band. Rolls Choice. Wat mij ook erg aansprak dat er een steelgitarist bij was. Veel country nummers. Ook nummers die ik lang niet gehoord zoals I forgot to remember to forget. Deze band speelde eerder al in Zwolle waar ze me opvielen omdat ze goed waren.

Op 17 maart was ik ook in Zwolle want Pelita bestond 75 jaar en organisatie had er een betjak neer gezet en Wieteke van Dort (tante Lien) en Aïs Lawa-lata traden er op. Wieteke is 74 en Aïs 72. Ik vroeg hem waarom ze nog steeds optreden. Zijn antwoord was ze vragen ons nog steeds. Het was een geweldig met die twee artiesten. Veel oude nummers die we nog herkennen uit de Laat laat lien show en de vele moppen die Wieteke vertelden.

Alle mensen konden in de betjak zitten en gefotograffeerd worden. Natuurlijk maakte ik de foto’s. Alle foto’s in de betjak gemaakt kunnen de mensen gratis op halen

 

Het is al echt weer een hele lange tijd geleden dat ik iets geschreven heb. Maar er is ook al weer een heleboel gebeurt. Het laatste voorval wat me gebeurde was dat ik door mijn eigen schuld mijn auto totaal loss reed. Het gevolg is natuurlijk dat ik geen feesten meer kan bezoeken. Jongstleden zaterdag was ik op uitnodiging van de MPF Group in Leerdam. En daar moest ik natuurlijk met de trein naar toe. Mij is uitleg gegeven waar MPF voor staat. M staat voor Maluku, P voor Papua en F voorFlores, Sumba, Timor, Alor. De Tolong Maluku kumpulan of matinee begon om 1600 uur tot 22.uur. De band die er speelde was The Mutiara Band. Een band die ik alleen van naam kende om dat ze eerder al Portugaal bij Raldy Laurens gespeeld hadden. De band was aangevuld met de keyboard speler van de band Chain Herby Stevens. Een goed band met lekkere nummers en vooral veel Maleis aangezien dit een Moluks initiatief was en er ook veel Molukkers waren. Er staat een koor op de ook voortreffelijke dansen deed. Er waren veel heerlijke hapjes waaronder pisang goreng, iets wat ik niet kende en wadji. Dit proefde ik voor de eerste keer en ik vond het heerlijk. En ook de maaltijd was heerlijk met zoveel gerechten en naturlijk ook pepeda.  De catering werd verzorgt voo Makan Patita. Jammer dat er niet zoveel bezoekers waren anders hadden die net zo goed kunnen genieten als ik.

----------------------------------------------------------------------------Foto-43LVJUSK.jpg------------------

Het is al weer een lange tijd geleden, 2 jaar, dat ik een stukje schreef in mijn belevenissen. Dit aangezien ik geen tijd  had. Deze website doe ik helemaal alleen en daar zit best wel veel werk in. De laatste tijd werd ik steeds meer benadert door bezoekers en muziekanten dat ze die stukjes missen. Maar nogmaals ik schrijf ze vanuit beleving ik ben geen muziekant.

Op zaterdag 21 mei was ik in Eindhoven waar ik uitgenodigd was om Foto's te maken. De mensen kwamen langzaam binnen lopen en tenslotte waren er een man of 80. Een heel gezellige sfeer dat wel want er was een leuke band met good reportoire, THE DEFENDERS. . Ze speelden lekker en een van de gitaristen van zelfs van G-SIX. Ik was zeer tevreden over de band  en daarnaast was er voor mij bekende gastzanger,  RICK BERGER, Een lekkere stem. Bij een set zong hij de bekende nummers in de Indische wereld en in een andere set allemaal eigen geschreven nummers en dat waren mooie nummers. Voor de mensen die hem en zijn stem niet kennen kijk eens onder CD TE KOOP daar kunt zijn nummers, elke nummer 1 minuut, beluisteren. Vind u de cd mooi dan kunt  u hem bestellen.

----------------------------------------------------------------------------Foto-43LVJUSK.jpg------------------

 

Op zondag 19 april was ik bij een Indische koempoelan van de Vereniging I.K.A. 90 in Almelo. Er waren zo’n 180 mensen aanwezig. Een gezellige sfeer en natuurlijk een goede band,DESTINATION 65 die vorige week bij ons gespeeld had. En ook heerlijk eten. Je kocht een entreekaart  met of zonder maaltijd tegen redelijke prijzen. Ook een aantal mensen gesproken die met TGA Holidays naar Lloret de Mar in Spanje waren geweest maar ook mensen die dit jaar op 9 juni meegaan naar Spanje. Daarnaast ook gesproken met de voorzitter van Masoek Sadja die regelmatig in Bronbeek koempoelans organiseerd. Al met al een heel gezellige middag en zeker voor herhaling vatbar.

----------------------------------------------------------------------------Foto-43LVJUSK.jpg------------------

Foto-3FQRO3WO.jpgZaterdag 11 april was weer onze dansavond. Dit keer met de band Destination 65. Een band uit de omgeving van Zoetermeer. Ik haed ze gzien in Zoetermeer in de Schuur, die inmiddels niet meer bestaat. Ik vond ze erg  toen goed en nu nog na deze avond. Veel oude lekker in gehoor liggende nummers. Ook was er een gastzanger DAVID ROY uit Amsterdam. Een goed zanger die overwegend mooie ballads zong. Hij verleide me om samen met hem Sepanjang Djalan Kenangan te zingen en dat ging me goed af volgens de reacties uit de zaal. Ook was get duo STARDUST LIVE aanwezig. Het was een gezellige avond maar door de geringe opkomst voor ons een financiële tegenvaller vandaar dat we al club besloten hebben voorlopig even te stoppen met organiseren maar we komen terug

---------------------------------------------------------------------------------------------destination65-

andymrpZaterdag 5 april na 3 weken rust, was ik op de Pasar Malam Bagus in Arnhem. Daar was een dansgroep Maeva met mooie dansen en de band M.R.P. speelde daar met zijn nieuwe bezetting. Gebleven zijn Albert Rumengan, solo gitaar en zang, Marcel Parijs, pedal steel en zang, en Dave Blaak drums. Helaas heeft Alex Dutrieux, basgitaar en zang, de band verlaten en is vervangen door Simon Titaley en een andere slaggitarist afkomstig uit Montana Blaze. Het repertoire is nog steeds hetzelfe maar ik mis toch de goede en mooie stem van Alex. Hij had toch een eigen geluid. Om 21.00 kwam de klapper van de avond op Andy Tielman op waar veel mensen op gewacht hadden. Geweldig gitaarspel en een goede stem en dat voor een man van 70 jaar.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------destination65-

 

Op zondag 15 maar was ik op uitnodiging van Frans van Moosdijk, van catering Rumah Bapak, in Eindhoven op een dansmatinee waar de formatie EXCLUSIVE speelde die op 14 februari bij ons gespeeld heeft. Het was weer geweldig. Er deed zich alleen een voor mij vervelends iets voor. Jullie hebben het waarschijnlijk al kunnen lezen in het gastenboek. Ik zakte zonder reden in elkaar. 112 Werd gebeld en ik belande tot dinsdag in het ziekenhuis afdeling cardiologie. Ik mocht niet meer autorijden en moest me rustig houden en dat doen we dus nu

---------------------------------------------------------------------------------------------destination65-

 

 

In Apeldoorn speelde op 7 maart de band DESTINATION65 bij Jaya Kusuma. Omdat deze band op 11 april bij ons speeld wilde ik ze weer eens zien want ik hd ze in juni/juli 2007 voor het laatst gezien. En het viel me weer niet tegen. Ze speelden weer geweldig. Veel oude nummers.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

exclusiveOp 14 februari speelde voor ons de formatie EXCLUSIVE. Een 4  mans formatie met 4 zeer geroutineerde muziekanten. Baudy Henket, keyboard en zang, André Wijnkamp, sologitaar en zong van v/h New Linen, Hot News, The Persuaders en 4Once, Ruben Poetiray, basgitaar en zang, Mr. Showband en Ben van den Berg ex.Crazy Rockers. 4 Geweldige zangers en mooie solo’s van André, strakke baspartijen van Ruben en mooi keyboard spel van Baudy. Al met al een geweldig orkest. Ook Mirella was aanwezig en zong mooie nummers. En ik me door Mirella laten verleiden om samen met haar Sepanjang Djalan te zingen. Ook was er een goede fotograaf Henk van het Hof uit Amsterdam die een mooie fotoreportage maakte. Het was wederom weer heel erg gezellig maar helaas waren er deze keer ook weer weinig bezoekers. Als dit niet veranderd zullen misschien toch moeten stoppen met het organiseren in Eefde want willen we kostendekkend werken moeten we toch minimaal 120 bezoekers hebben.

----------------------------------------------------------------------------------------------

frans spijkers1straightHet is weer een hele tijd geleden dat ik een stukje geschreven heb. Dit komt deels door tijdgebrek maar ook vergeetachtigheid. De leeftijd je weet wel.

Op 20 december hadden we weer onze eigen dansavond met de band STRAIGHT en de gastzanger FRANS SPIJKERS.

STRAIGHT behoord in Nederland toch tot de betere bands en dat lieten ze ook nu weer  horen. Het was werkelijk genieten van hun repertoire. Ook de zanger FRANS SPIJKERS was weer geweldig met zijn goede warme stem. Ook aanwezig was de zangeres GRACE REECE, die een paar mooie nummers, zong en het duo STARDUST LIVE zong een aantal nummers. Zij treden meestal op in Nijnsel (bij St. Oedenrode). Deze laatste 3 artiesten waren op uitnodiging van mij aanwezig aangezien ik mijn 60e. verjaardag vierde. Van SSTARDUST LIVE kreeg ik een mooi boeda beeld.

Al met al een heel gezellige avond waar de helaas maar 80 mensen aanwezigen zich kostelijk vermaakt hebben

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de mensen die op onze laatste dansavond een flyer meegenomen hebben over onze volgende dansavond op 25 oktober 2008 heb ik een slechte mededeling. Deze dansavond gaat wegens omstandigheden niet door. De volgende danavond is nu 20 december 2008 met de band STRAIGHT en de zanger FRANS SPIJKERS

----------------------------------------------------------------------------------------------

Op 20 september hadden we onze eigen dansavond met de band PAGAJA. Een geweldig goede band. Ik had de band uitgenodigd op mijn persoonlijke voorkeur en de bezoekers waren het daar volledig mee eens. Ze waren er weg van en hebben genoten ondanks dat er weinig bezoekers waren. Een compliment voor de zangeres Gaby die ondanks dat ze 4 weken geleden bevallen is van een gezonde zoon toch weer op het podium stond en geweldig zong. Een bezoeker had een verzoeknummer van Amy Winehouse en ze zong hem. De band is echt allround zelfs Nederlandstalig. Hopelijk zijn er op onze volgende dansavond op 25 oktober met de PERSUADERS en zanger DavidRoy meer bezoekers om weer gezellig feestje te bouwen.

----------------------------------------------------------------------------------------------

aceZo’n jaar tot anderhalf jaar geleden kreeg ik een cd van de band ACE EXPRESS, een band uit Geleen. Een geweldig goede cd met mooie nummers. Ik had er zo mijn bedenkingen mee want iedereen kan met de huidige technieken wel een goede cd maken. Maar op 14 september zag ik de band ACE EXPRESS in Landgraaf-Waubach (Limburg). En het was werkelijk een geweldige band met een goede zangeres. Ik heb genoten en zeker een band om eens uit te nodigen.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

DSCF0019DSCF0016Op 30 augustus was ik uitgenodigd in de Indonesiche Ambassade in Den Haag. Een chique bedoeling waar voornamelijk het corps diplomatique bij aanwezig was. Elke 3 maanden organiseren ze een thema middag/avond waar ze gebieden in Indonesie behandelen zoals Semarang of Bali. Deze keer was het ASMAT. ASMAT  ligt in Nieuw Guinea. De ASMAT waren in  het verleden koppensnellers en kannibalen. Zij geloven dat hun voorouders door de schepper zijn gesneden uit het hout van de bomen. De relatie tussen de houtkunstenaar en zijn hout heeft daarom al van het begin een spirituele basis. De ASMAT maken nog steeds houten voorouderbeeldjes die traditioneel alleen worden gemaakt om de geesten te even. En het zijn ook ware houtkunstenaars. 3 Mannen toonden hun kunnen. Ook was er een ASMAT koor aanwezig. De Ambassadeur verwelkomde iedereen en ook een regent uit ASMAT gaf uitleg en er waren ook verschillende burgemeesters aanwezig die passend gekleed waren

----------------------------------------------------------------------------------------------

tantowiOp 23 augustus was ik op de pasar Istemewa van Wout Nijland een van de betere pasar organisatoren. Er was die middag een geweldig optreden van Indonesiche country zanger Yagya Tantowi. Yagya heeft in Indonesie 3 tv shows.

Tantowi werd begeleid door de band NEXT LEVEL. NEXT LEVEL is een project van ALBERT RUMENGAN (ex-Trespass, nu MRP) met gewelidge muziekanten zoals ALEX DUTRIEUS (ex-Trespass, nu MRP), LEON PRIEST (Desperado), BEN JANSEN (Dick van Altena Band), JOHNNY BERNARD (Johnny Bernard Band, ex-Savannah), JOOST VAN ES ((Four Wheel Drive) en MAGARETH SCHIPPER (Desperado). Zoals u ziet een geweldige band met top muziekanten. En dit in combinatie met de geweldige stem van Yagya Tantowi. En geweldige combinatie. Ook trad het duo FREE LINE op en gaf RIEM DE WOLFF kookdemontstratie waar hij ook enkele nummers zong tijdens zijn demonstatie.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Op 16 augustus was ik in de Indonesische ambassade school in Wassenaar waar een gezellige middag werd georganiseerd. Veel Indischen maar ook Nederlanders die genoten van de muziek van ANDY TIELMAN en de band MARABUNTA. Er waren ook nog andere muziekanten maar hun namen ken ik niet. Ook waren er erg veel eet kramen waar je hartelust kon genieten.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Op 26 juli was ik in het Indisch Cultureel Centrum de Graanschuur waar een Matahary party werd georganiseerd door EsterraylettesDestinationBen Jansen. Een erg drukke party want ik vond het centrum toch niet zo groot. Er was een geluk dat het zo’n goed weer was zodat veel mensen buiten konden staan en toch van de muziek konden genieten. Er speelden 3 goede bands. The Raylettes, Pagaja en Destination 65. Eigenlijk zouden The Eastenders er ook spelen maar om een of andere reden was deze niet aanwezig. Het programma begon met The Raylettes, een erg goede band daarna Pagaja wat ook weer genieten was. Pagaja speelt voor ons op 20 september aanstaande. De laatste band Destination 65  kende ik niet en verasten mij. Ze speelden erg goed en lekker dus vandaar dat ik ze gevraagd heb om op 11 april 2009 bij ons te komen spelen. Aangezien er 1 band niet aanwezig was was er een band geformeerd uit verschillende muziekanten met de geweldige zangeres Ester Latama van de band Challenge. Al met al een geweldige avond en waarschijnlijk komt in de toekomst een Matahary 2 party.

----------------------------------------------------------------------------------------------

DSCF0020DSCF0010


DSCF0032Op 19 juli ben ik naar de Pasar Malam Vaasen geweest. Daar speelde de band The DSCF0040Nightbreakers. Eerder was ik niet zo’n fan van hun maar nu speelden ze lekker. Ook Ben Heart was aanwezig en zong op een geweldige manier zijn rock & roll en lagu lagu, Maleis. ’s Avonds trad een Indonesische zanger op die ik nog niet kende. Ulisses Tapilaha. Een mooie stem waarmeer hij een aantal ballads zong. Hij  wisselde dat af met een soul nummer dat hij erg goed vertolkte. Hij komt oorspronkelijk uit de soul hoek. Als afsluiting van deze dag stonden Ben Heart en Ulisses samen op het podium en zongen gezamenlijk Gandong É wat er geweldig goed uitkwam en vooral Ulisses die mij opviel.

Zondags 20 juli trad Dewi Mass op. Een Balinese zangeres met een mooie stem. Ook de zanger Ray Smith, die al twee keer bij ons heeft opgetreden, trad er op met zijn goede stem en mooie reportoire.

----------------------------------------------------------------------------------------------

In de week van 12 tot 20 juli heb ik iets anders gedaan. Geen dansavonden maar de Vierdaagse Nijmegen voor de 9e. keer. Ik loop de voorgeschreven afstand van 40 km. per dag. In tegenstelling tot voorgaande jaren en ook gezien het grote aantal deelnemers van 45000 konden we nu de startkaart al op zondag afhalen. En dat is altijd gezellig, je komt zovele bekenden tegen die ook voorgaande jaren gelopen hebben. Dus maandag nog een rustdag en op dinsdag 15 juli begon de Vierdaagse. Startten deden we om 7.00 uur zoals we ook van plan waren voor de resterende dagen. Je kon al starten om 05.15 uur maar dan loop je echt in de massa. We, mijn vriend Dirk Sinai en ik, liepen via de Waalbrug en Lent naar Bemmel. In Bemmel stonden mensen uit de Ambonezen wijk met koffie en koek. Dus een fijne en leuke rustpauze. Daarna liepen we via Rijkerswoerd, Arnhem naar Elst. Daar is het altijd een leuke gezellige doorkomst. Behoorlijk druk, veel muziek en toejuichingen. We maken weer een stop bij een stand waar we bij de Ambonezen uit de wijk heerlijke Soto Ajam en drinken konden krijgen. Veel Nederlanders hebben dat nu ook ontdekt en eten daar ook lekker gezellig mee. Als betaling moet je een donatie geven voor de stichting Help Ambon. Vandaar loop je naar Valburg waar het ook weer gezellig is en vandaar ga je via Slijk Ewijk naar Oosterhout waar je de dijk opgaat naar Lent. Een vrij lang en eentonig stuk. Twee jaar geleden met de grote hitte zijn hier ook de meeste slachtoffers gevallen. Op de dijk kon je geen drinken krijgen en was er ook geen verkoeling of schaduw. Na deze dijk loop je weer terug naar Nijmegen. Om 13.45 uur was ik binnen.

De volgende dag starte ik toch met een beetje spierpijn maar na een poosje lopen ben je dat al weer kwijt. De woensdag staat bekend om zijn eentonigheid en zullen ook de meeste uitvallers voorkomen. Op dinsdag waren er 380 uitvallers. Na een lange wandeling ga je Nijmegen uit naar Alverna. En lang eentonig stuk. Na Alverna kom je in Wijchen en daar is het weer reuze gezellig. Onderweg krijg je van alles van de mensen langs de route van snoep, koek, komkommers chips en ijs. Na Wijchen weer een lang eentonig stuk naar Beuningen. Maar daar is het weer feest en gezelligheid. Via Weurt komen we Nijmegen weer binnen. Alles bij elkaar weer lekker gelopen en ik was om 14.45 uur binnen.

De derde dag is weer een afwisselende dag. Wat blijkt op de tweede dag zijn er zoals voorspeld 1610 uitvalllers. Op deze dag had ik me verslapen en starte pas om 08.00 uur gelijk met 30 km. wandelaars. Je loopt via Malden, Molenhoek, Katwijk, Middelaar naar Milsbeek en vandaar ga je weer terug naar Nijmegen via de Zevenheuvelen weg. Toch weer een leuke afwisselende route. Om 16.45 uur was ik voldaan weer binnen.

De vierde en laatste dag loop je via Nederasselt, Grave, Gassel en Beers naar Cuijk. In al deze plaatsen is het feest en gezelligheid. Na Cuijk ga je via een ponton brug die door het leger is aangelegd naar Mook en Molenhoek. Na Molenhoek ga je naar Malden waar het feest  pas echt begint en het begin van de Via Gladiola. Het laatste stuk duurt vrij lang want het gaat langzaam met al die muziekkorpsen er tussen in. En eindelijk was ik om 17.45 uur binnen na onthaalt te zijn door  mijn vrouw, dochters en kleinkinderen.

Aangezien ik deze Vierdaagse zonder problemen doorgekomen ben is mijn volgende uitdaging op 8 augustus de Dodentocht in Borne (België). Dan moet je 100 km. lopen in 24 uur. Deze tocht heb ik 4 jaar geleden ook gelopen.

Op 20 augustus ben ik van plan de Vierdaagse in Doetinchem te lopen. Door het lopen hoop ik gezond en jong te blijven.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Op 28 juni hadden we weer onze eigen avond. Het was een speciale avond voor ons. Een Back to Lloret dansavond speciaal voor de vakantiegangers die op 17 juni uit Spanje waren weer gekeerd na een geweldige gezellige vakantie met TGA holidays naar Lloret de Mar met veel afwisseling met bezoeken aan markten, Barcelona, Montserat en bijna elke avond een dansavond met MRP, JF. Selection, Hot News, de Molukkas en de artieste Miss  Tanecia. En ook was het lekker weer. Ook bestond de organisatie 5 jaar. Opgericht op 13 mei 2003 met op de eerste avond The Entertainers. De avonden werden toen nog in Zutphen georganiseerd maar omdat de akoestiek in die zaal slecht was zijn we verhuist naar zalencentrum ’t Hart in Eefde waar we een fijne en gezellige zaal vonden met een goede akoestiek.

Er waren deze avond veel Spanje gangers bij die de sfeer weer wilden meemaken. De organisatie had voor deze avond uiteraard weer artiesten uitgenodigd die er in Spanje ook bij waren. De band M.R.P. (voor heen Trespass) en Miss Tanecia. M.R.P. speelde weer lekker met fijne en goede nummers . Het geluid en de muziek zijn hetzelfde als Trespass omdat de belangrijkste personen uit Trespass ook in M.R.P. zitten namelijk Alex Dutrieux, lead zang en bas, en Albert Rumengan, solo en zang. Daarnaast zitten er in M.R.P. nog Marcel Parijs, steelguitar, gitaar en zang en Harold Rosso, keyboard en zang. Harold is eigelijk van JF Selection maar past ook goed in M.R.P. Het was weer heerlijk genieten.

Daarna trad Miss Tanecia op een geweldige zangeres met vele nummers uit de jaren 60 die velen kennen. Miss Tanecia is Nederland inmiddels een veel gevraagde artieste met haar bühne act. Diverse malen heeft ze met menig bekende artiest(e) op het podium gestaan. De leukste ervaring was wel een duet-optreden met Lee Towers.

Daarna was uiteraard weer de loterij met mooie prijzen. Ook  was er een extra verloting in verband met het 5 jarig bestaand van 5 staatsloten. En nu maar hopen dat op een van die loten een grote geldprijs valt en de winnaar van die prijs onze club gaat steunen. Het was weer een heel gezellige avond en volgend jaar uiteraard weer zo’n Back to Lloret dansavond

----------------------------------------------------------------------------------------------

LLoret de Mar 2008

 

Op zaterdag 7 juni vertrokken we met TGA Holidays vanuit Arnhem naar Lloret de Mar. Dit jaar zijn wij met een vrij grote groep. Ongeveer 400 personen. Wij rijden met 3 grote bussen en de rest ging met de vliegtuig of met eigen vervoer. Dit is voor TGA Holidays een hele organisatie om dit vlekkeloos te laten verlopen. Maar Ferry Uspessy van TGA holidays is een organisator in hart en nieren met jaren lange ervaring, dat is wel aan hem besteed. Ze bestaan dit jaar 19 jaar. Bij de opstapplaats was het al reuze gezellig. Vele bekenden en allen in blijde verwachting van de reis naar Spanje. De bus van Froggy Tours arriveerde mooi op tijd. Deze busonderneming hebben we al een aantal jaren. Goede bussen met leuke chauffeurs die de hele vakantie bij ons blijven. De bussen hadden al een hele trip achter de rug. Ze waren al vroeg uit Almelo vetrokken en vandaar naar Apeldoorn en toen Arnhem. Van uit Arnhem naar Utrecht toen was het al gezellig in de bus wat tekenend zou zijn voor de hele reis en vakantie. In Utrecht stappen ook weer Spanje reizigers in en voor mij ook vele bekenden die al vaker mee waren gegaan. Vandaar naar den Bosch voor nog meer Spanjegangers en muzikanten. En ook weer leuke ontmoetingen. Toen het laatste stuk in Nederland op weg naar Nederweert verzamelplaats waar een langere stop gepland was en waar we iets konden eten en drinken. Het regelmatige stoppen heeft voor de rokers het voordeel dat ze een sigaret konden roken en anderen eventueel een plasje konden doen. Na deze stop vertrokken we uit Nederland op weg naar Spanje. Regelmatig werd er na 2,5/ 3 uur gestopt in België, Luxemburg en Frankrijk. ’s Nachts probeer je een beetje te slapen of te soezen. De volgende morgen kwamen wij op zondag om 11 uur in Lloret de Mar aan waar in Hotel Gran Garbi door TGA holidays crew werd ingecheckt en een ieder zijn kamer werd toegewezen. Ieder ging naar zijn kamer om te rusten of zich te verfrissen. En ’s middags kon je lekker op het terras zitten. Iets drinken, van de zon genieten of bijpraten. Om 18.45 konden we het diner gebruiken en dat was zoals gewend weer goed verzorgd. Met keuze uit verschillende gerechten, vis of vlees enz. ’s Avond was er een Carribean Show heel leuk om te zien en er werden vele foto’s gemaakt. De meesten gingen vroeg naar bed vanwege de lange reis. Op maandag, na het goed verzorgde ontbijt, bezochten we de eerste markt in Blanes. Een leuke markt, met veel koopwaar voor leuke prijzen. We waren op tijd terug voor de lunch. En dat was precies zoals de lunch en het ontbijt dat we al meegemaakt hadden. Erg goed verzorgt.

’s Middags weer heerlijk op het terras of je liep even de stad in op zoek naar een leuk koopje. En ’s avonds de eerste dansavond. En wat voor een dansavond met een en al gezelligheid. M.R.P. en the J.F. Selection speelden de eerste avond en een daverende show van miss Tanecia. Dit was nu precies waar het in deze vakantie om draaide. Veel zien, alles tot in de puntjes verzorgt en vooral de gezelligheid waar TGA holidays  al jarenlang om bekend staat.

Op dinsdag vertrokken we al vroeg op weg naar Barcelona om te shoppen. Een ieder kreeg een lunchpakket mee want we zouden niet voor de lunch terug zijn. In Barcelona was weer veel te zien en te koop. Vele straatjes door gelopen en in elke straat was wel iets te zien. Na het vele wandelen waren we moe en gingen koffie drinken in een groot warenhuis genaamd El Corte Inglés. Het restaurant was op de 13e. etage waar je een prachtig uitzicht over de stad Barcelona had. Velen hadden mooie dingen gekocht zoals schoenen, tassen enz.. Volgend jaar wil ik toch een stadstour met de toeristen bus maken om nog meer bezienswaardigheden van de stad Barcelona te zien.

’s Avonds weer het goed verzorgde diner en daarna weer een gezellige dansavond. Mijn vrouw zat weer in de zaal met de kennissen die we opgedaan hadden in Lloret de Mar. Een echtpaar uit Eefde en een echtpaar uit Zutphen.

En ik was druk op het terras aangezien ik op deze reis aangesteld was door Ferry Uspessy als chair manager. Ik moest zorgen natuurlijk in overleg met de hotel directie dat er voldoende stoelen waren voor de bezoekers. Ik vond het wel een ervaring rijker, want de gasten moeten allemaal wel een zitplaats hebben, ik ben heel erg druk geweest maar erg gezellig. Zelfs bezoekers uit Engeland, Frankrijk, Italië en België die in Hotel Gran Garbi met vakantie waren en hun ogen en oren niet geloofden wat er zoal te zien en te beleven is die georganiseerd zijn door TGA holidays i.s.m. Hotel Gran Garbi in het hotel.

De volgende dag gingen we weer met een lunchpakket naar Montserrat. Montserrat is al eeuwenlang beroemd om twee dingen: in de eerste plaats als bedevaartsplaats en in de tweede plaats om haar spectaculaire ligging. En spectaculair ligt het, het gebergte waarop het klooster is gebouwd, is 1238 meter hoog en het klooster zelf ligt op circa 800 meter. De naam Montserrat betekent letterlijk 'gezaagde berg' (mont = berg en serrar = zagen). Een klooster en een aantal kleinere kapelletjes en kerkjes zijn er ter ere van de Maagd Maria (de Zwarte Madonna). Duizenden toeristen liepen er rond om al dat moois te bekijken.

Later in de middag kwamen we weer terug in Lloret en konden weer genieten van het uitgebreide diner en daarna weer een gezellige dansavond maar nu in hotel Garbi Parc (een van de 7 hotels van de Garbi keten).  Nu speelden Hot News en The Molukkas, twee goede bands in de discotheek van Garbi Parc. Het was weer ontzettend gezellig.

De volgende dag was er weer een trip naar de markt van Malgrat de Mar, maar wij gingen niet mee. Wij hadden andere plannen, wij wilden Tossa de Mar bezoeken. Op het strand konden we op een boot stappen die ons in een half uur tijd naar de Tossa de Mar voer. Mooi gezicht vanuit het water op de kust met al die verschillende plaatsen. Tossa de Mar was ook erg mooi. Het is een oude Middeleeuwse stad met de bijnaam Blauw paradijs. De oude stad, Villa Vella, is omringd door muren daterend uit de 14e eeuw. Gelegen aan een schitterende, door rotsen en bossen ingesloten baai met een Middeleeuwse burcht.

Op de terugvaart naar Lloret de Mar werden er foto’s gemaakt van iedereen en te koop aangeboden voor € 5. Een leuke herinnering. De volgende twee dagen hielden wij even rust. De groep ging weer verschillende markten bezoeken en wij wandelden veel en bezochten terrasjes.

Op vrijdag vond er een speciale gebeurtenis plaats al voor de 3e jaar een festival “East meets West” georganiseerd door TGA holidays i.s.m. de gemeente Lloret de Mar. Om twee uur vertrokken we vanuit het hotel, allemaal uitgedost met slingers  en oranjespulletjes. Al zingend liepen we naar het plein Roca de Maig aan het strand waar het evenement zou plaatsvinden. Op een plein waar een groot podium stond en waar M.R.P. en the JF. Selection speelde. Ook Miss Tanecia gaf er weer een optreden. Het plein was afgezet door de gemeente zodat er een dansplek ontstond. Er ontstond een bijzonder leuke dansmiddag met veel bekijks van Spanjaarden en de vele toeristen, het is een stukje organisatie vermogen en natuurlijk de goede connecties van Ferry Uspessy om zoiets te kunnen en mogen organiseren in Lloret de Mar en dat mag ook wel gezegd worden.

Vrijdag was er weer een dansavond in de ruimte bij het zwembad en zaterdagavond een dansavond in de ruimte bij de receptie. Op deze avonden speelde Hot News en Molukass. De directeur van Hotel Gran Garbi Sr. Raphael ging helemaal door het dak en was heel erg tevreden met wat TGA holidays de hele week had georganiseerd. Hij en receptie personeel van Gran Garbi vermaakten zich geweldig.

Op zondag  gingen we naar de grootste zigeunermarkt aan de Costa Brava in Tordera.. In de middag waren we terug we konden rusten en genieten en weer langzaam de koffers pakken voor de terugreis. ’s avonds was er weer een Carribean Show dus nog een avondje ontspanning.

De volgende dag vertrokken we richting Nederland. Er was wel een angst dat we op een staking zouden stuiten van stakende vrachtwagen chauffeurs maar gelukkig hadden we daar geen last van. Alleen was er in België  dichtbij Luik een ongeluk gebeurd. Een vrachtwagen uit de tegenoverliggende weg was bij ons over het wegdek gereden tegen een muur. Dit zorgde voor een oponthoud van 2 uur. Zeer voldaan kwamen we weer in Arnhem aan waar we afscheid namen van de andere gasten en hoopten elkaar volgend jaar weer terug te zien.

Een compliment voor Ferry en Els Uspessy en TGA crew die weer gezorgd hadden voor een perfect georganiseerde en vooral gezellige vakantie in Spanje.

Op naar de viering van 20 jaar TGA holidays, toch een mijlpaal vandaag de dag, zeer zeker een pluimpje waard.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

eddy  susywoody’s Avond 18 mei was ik in Poeldijk waar EDDY C.(HATELIN) een cd en dvd presentatie gaf. Gast was ook WOODY BRUNINGS (Crazy Rockers). Beide hebben geweldig mooie nummers gezongen . Een andere gast was SUGAR LEE HOOPER. SUGAR LEE vertelde dat ze 10 jaar drummer was geweest bij THE CRAZY ROCKERS. EDDY had er voor gezorgd dat ze zangeres werd. Terugkijkend een heel gezellige avond

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Het weekend 17 en 18 mei was ik niet uit dansen maar hielp mee op een het Hitland festival, een groot festival in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daar speelden the band CLIFF & FREINDS, ALLURE (muziekanten uit THE RALETTES), EDDY C.(HATELIN) & SUSY, SANDRA MOOIJ EN YVONNE HOFMANNS. Erg goede bands en zanger en zangeressen. Ik heb wel genoten en de tent was vol linedancers

----------------------------------------------------------------------------------------------

rayletteschallengeOp 10 mei was ik in Eindhoven bij een dansavond Reunie Motel Einhoven van mijn vriend Jack Peirera. De zaal zat weer vol zeker 400 bezoekers. Twee goede bands. CHALLENGE, een erg goede band met geweldige muziekanten. Een nummer springt er voor mij echt uit. Geen dansnummer maar meer een luisternummer. Theme from Once Upon A Time. Geweldig mooi gezongen door Essster maar vergeet ook de keyboard speler en drummer niet met hun geweldige spel. Deze band zal op 14 november 2009 bij ons spelen. De andere band waren THE RAYLETTES. Eerder was ik niet zo weg van die band maar wat die band vanavond ten gehore brachten heeft mijn mening doen herzien. Ze speelden goed met goede nummers. Ik hoorde dat de drummer van band Theo Soulisa er mee stopt.

----------------------------------------------------------------------------------------------

exclusiveAangezien ik elk weekend weg ben en door de weeks ook druk ben ontbreekt me de tijd mijn belevenissen goed bij te houden en aangezien het al een lange tijd geleden is dat ik iets geschreven heb vergeet ik wel eens de datum.

Zo was ik enige tijd geleden in Oss op een dansavond waar the band THE NEW SENSATION optrad. Over deze band heb ik enige tijd geleden al iets gezegd, ze zijn erg goed en treden  bij ons op 14 februari 2009. Ook trad er het trio op EXCLUSIVE. Ze bestaan uit Baudy Henket, keyboard, André Wijnkamp (Hot News en Persuaders), solo en Ruben Poetiray (ex-Mr. Showband, bas. Maar voor vanavond waren ze uitgebreid met een drummer Harry Berg. Het was geweldig. 3 Goede stemmen en goede nummers

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ook bezocht ik de matinee in Nijnsel weer eens met een bezoek waar het duo STARDUST LIVE voor de muziek zorgde. Ze brengen leuke onderhoudende muziek waar het geringe aantal bezoekers zich weer goed bij vermaakte.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Op 12 april was ik in Eindhoven in de Valkenhorst waar de band JFF speelde. Verschillende mensen hadden mij al gezegd dat het niet veel was maar wat ik zag en te horen kreeg vond ik ze wel erg goed. Het zijn wat oudere mannen dus met veel ervaring. Ook trad er een gastzanger met gitaar op die het ook erg goed deed. Dansavond 12 april 2008 018De band zou wel eens bij mij mogen spelen maar helaas dat wordt dan in 2010 of ik zou eerder een matinee of kumpulan moeten organiseren. Helaas heb ik hiervoor nog geen geschikte zaal gevonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Valkenhorst 30032008 029Valkenhorst 30032008 022Op 30 maart zag ik na een lange tijd MR. SHOWBAND weer eens. De band bestand eerder uit de broers Poetiray, Benny, solo, Lionel, zang, en Ruben, bas, Mischa van der Laan, drums en een keyboar speler maar Ruben heeft de band verlaten. Ruben vormde een belangrijk deel van de MR SHOWBAND ook door zijn zang. De nieuwe bassist is Roy Witterland en hij zal nog in de band moeten groeien. Maar verder klink het nog erg goed.

Ook trad er nog een zangeres FE op die een nummer deed helaas, Aku djatuh cinta, met een heel mooie stem.

----------------------------------------------------------------------------------------------

newsensationHet is al weer een behoorlijke lange tijd geleden dat ik iets geschreven heb over mijn belevenissen. Toch ben ik de afgelopen tijd nog regelmatig uit geweest en heb veel bands gezien. Vele zaken weet ik niet meer te herinneren maar een aantal zijn me toch bijgebleven. Bijvoorbeeld op 26 januari was ik op uitnodiging in Breda daar speelde de band THE NEW SENSATION speelde. Ooit begonnen als de BLUE SENSATION. Een redeijk goede band. Na een wisseling in de bezetting veranderde de naam in THE NEW SENSATION. Begin dit jaar stapte te leider en zanger van de band Stanley Meisenbourg op en werd vervangen door Willy de Vorst. Een broer van de goede zanger Pieter de Vorst. En deze formatie nu zag ik in Breda. En ik stond er echt van te kijken. Nu was het een heel goede band met met een lekker reportoire. En Willy is echt aanwinst voor de band.Het was voor mij genieten vandaar dat ik de band ook uitgenodigd heb bij ons te spelen alleen wordt dat pas in februari 2009.

belindaOp 8 februari was door de zangeres BELINDA uitgenodigd op haar verjaardagsfeestje in Eindhoven. Een gezellige verjaardag waar ze ook nog enkele nummers zong. Roy Clignett de oud leider van THE WINGS BAND was ook aanwezig.

Op 9 februari hadden we onze eigen dansavond met de band XLR-8 (ook wel Accelerate). Eigenlijk zouden THE BLACK WINGS SPELEN maar aangezien deze band begin dit jaar uit elkaar gegaan was moest ik in de korte tijd een andere band zoeken. Ik had XLR-8 al eens gehoord in Reeuwijk en leek mij Scannen0001wel een geschikte band vandaar dat ik hun maar gevraagd heb. Maar was ze deze avond neer zetten was gewoon geweldig en de mensen die er, helaas waren er niet veel bezoekers, hebben ook werkelijk genoten. Maar ook van de gastzanger Frans Spijkers met zijn mooie warme stem. XLR komt volgen jaar april ook weer bij ons spelen en Frans Spijkers komt in december weer.

Ook ben ik op een feestje geweest waar ADVENTURE, HEARTBROKE en de vernieuwde BLACK WINGS speelde . De muziek en stijl van ADVENTURE onder leiding van Albert van Prehn moet je liggen. Zij spelen veel muziek van THE VENTURES. Een enkel nummer vind ik mooi mijn niet aantal achter elkaar. HEARTBROKE waar Albert van Prehn ook in speelt doet het leuk met zijn moderne countrynummers maar ze zijn er nog niet. THE BLACK WINGS BAND dezelfde bezetting als ADVENTURE maar nu aangevuld met Roy Clignett. Viel me tegen. Niet het geluid wat ik gewend ben van THE BLACK WINGS.

molukassOp 15 maart was ik uitgenodigd door de stichting Molukass in Buren. Daar speelden THE ENTERTAINERS, THE VALIANTS en  THE MOLUKASS. Over THE ENTERTAINERS hoef ik niets te zeggen die kent iedereen wel net zoals THE VALIANTS. Helaas jammer dat deze band stopt na 48 jaar. Zij hebben op 26 april hun laatste optreden in Poeldijk. THE MOLUKASS zag ik twee jaar geleden en ik vond ze toen slecht. Maar ze hebben zich ontzettend verbeterd en spelen nu erg lekker vandaar dat ik ze uitgenodigd om volgend jaar bij ons mrpte spelen.

Op 22 maart was ik in Engelen bij de band M(UISIC) R(OAD) P(ILOTS). Het is in wezen dezelfde bezetting als TRESPASS die opgeheven is aangevuld met Marcel Parijs op steel guitaar. En het klinkt nog steeds erg goed net als bij TRESPASS. MRP speelt bij ons op 5 juli op de Back to Loret party samen met MISS TANECIA en MANNA